dinsdag 28 januari 2020

Nu op Spotify: leerlingen van @Forum


Afgelopen periode hebben een aantal leerlingen meegedaan met de vrije masterclass 'Elektronische muziek' van Matthijs. In deze masterclass leerden ze de basis van het maken van elektronische muziek op de computer. Zo leerden ze tellen op de maat, welk tempo bij welke muziekstijl past, hoe je melodieën maakt met synthesizers en hoe je percussie toevoegt: de zogenaamde 'kicks' en 'snares'.

Het werken in zo'n nieuw programma op de computer bleek best lastig te zijn. Toch zijn er drie leerlingen in geslaagd om een liedje af te krijgen tijdens de masterclass. Als bekroning van hun werk hebben wij hun creaties geüpload naar Spotify en andere streamingdiensten onder een zelfgekozen artiestennaam.

Bent u benieuwd geworden? U kunt het album met de drie liedjes op Spotify vinden via de volgende link: https://open.spotify.com/album/3iPJHpcJONc4982I3aI7UE

Het album is ook op veel andere streamingdiensten te vinden, zoals Apple Music. De naam van het album is 'Masterclass 2019', van de artiest '@Forum'.