Masterclasses

Tijdens je opleiding op @Forum volg je verschillende Masterclasses. Een aantal hiervan zijn verplicht en dien je te volgen zoals het rooster aangeeft. Voor een paar andere Masterclasses geldt dat je ze in elk geval volgt maar dat je wel een keuze hebt wanneer je dit doet. Bij de laatste groep Masterclasses kun je zelf zelf een keuze maken welke je volgt en welke niet.

De Masterclasses waar je voor kunt kiezen om ze wel of niet te volgen, zijn:

Kahoot je gek met Topo (woensdag)
periode 2

Landen, vlaggen, hoofdsteden: hoeveel weet jij er? Een gauw stampen en dan kahooten met Jelger

Voor meer informatie kun je terecht bij Jelger Wiersma

Dierenmanieren (dinsdag)
Periode 2

We delen onze planeet met bijna 9 miljouen diersoorten. Van hamster tot paard, van mier tot ijsbeer en van muis tot koe..  Ga je op ontdekkingsreis in de wereld van de dieren?

Voor meer informatie kun je terecht bij Hillie van der Heide

Titel: How do they do it?! (dinsdag)
Periode 2

Tijdens deze masterclass mag je een eigen idee gaan uitvoeren onder begeleiding van de docent of mag je gaan experimenteren wat je allemaal kunt met inkt en ecoline. Na alle gave ontdekkingen die je hebt gedaan tijdens de proefjes mag je 1 of meerdere kunstwerken maken

Voor meer informatie kun je terecht bij Gilda Spinder
Masterclass Sports - Survival of the Fittest (dinsdag)
Periode 1

In dit blok ga je verschillende survival technieken in de praktijk toepassen onder de bezielende leiding van een Survival instructeur.
Hoe avontuurlijk ben jij? Ben jij fit genoeg om deze uitdaging aan te gaan?

Voor meer informatie kun je terecht bij Sander Seinstra

Bootcamp met Sander (dinsdag)
Periode 2

Durf jij het aan? Je zult verschillende sporttesten gaan ervaren (o.a. politietest, defensietest). Daarnaast ga je je eigen conditie verbeteren met een een conditieschema.

Masterclass Sports - Verdieping​ (woensdag)

In dit blok gaan we de diepte in wat betreft de sporten die je al hebt gedaan in de basislessen gym. Zo zullen o.a. de volgende sporten aanbod komen: Voetbal, frisbee, softbal, speerwerpen, lacrosse....en
nog meer. We hebben hierdoor de mogelijkheid langer te oefenen, grotere eindspellen te doen en uiteraard met allemaal gelijkgestemde fanatieke sporters te sporten.

Voor meer informatie kun je terecht bij Sander SeinstraSong and storywriting (dinsdag)
periode 1

Lees jij graag boeken, luister je graag naar liedjes of schrijf je misschien zelf al verhalen of songteksten? Zou je hier meer over te weten willen komen? Kies dan deze masterclass. We gaan ons verdiepen in welke soorten verhalen en liedjes er zijn, en vervolgens ga je zelf onderzoeken hoe je het beste een verhaal of songtekst kunt schrijven. Aan het einde van deze masterclass ga je een verhaal of een songtekst schrijven

Voor meer informatie kun je terecht bij Femke Oud

First Lego League (FLL) (dinsdag)
Periode 1 en 2 (inschrijven betekent beide periodes volgen)

De FLL® daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Je onderzoekt hierbij de maatschappelijke rol van techniek en technologie aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten staan elk jaar in het teken van een nieuwe Challenge. Je werkt samen in een team van maximaal 10 deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Zo zijn er leerlingen die een robot van lego ontwerpen, bouwen en programmeren. Andere leerlingen voeren een onderzoek uit over een onderwerp en presenteren dit. De derde groep houdt zich bezig met FLL Core Values en Gracious Professionalism™. Bij dit laatste laat je zien hoe je als team bent gegroeid en hoe je andere mensen tijdens de voorbereidingen naar de finale hebt geholpen. Via de de schoolfinale op onze school wordt er gekeken wie er naar de regiofinale en daarna naar de Benelux finale mag gaan . 

Voor de folder klik hier. Voor meer informatie kun je terecht bij Roland Pennaertz


Mixed media zelfportret (dinsdag)
periode 1


We gaan een zelfportret maken met (foto)materiaal en spullen die bij jou horen. Waar jij fan van bent, wat je lekker of interessant vindt en meer..... Je bent vrij om te werken met verschillende technieken.
Gewoon doen waar jij je goed bij voelt!


Voor meer informatie kun je terecht bij Gilda Spinder
Zonnestelsel & Ruimtereizen (woensdag)
periode 1

Steeds vaker worden nieuwe planeten ontdekt, en zien we prachtige satellietfoto’s. Steeds meer mensen willen er heen reizen. Ga mee op ruimte-ontdekkingsreis en kies zelf waar je meer van wilt weten.


Voor meer informatie kun je terecht bij Jelger Wiersma

Werk aan de winkel (woensdag)
periode 1 en 2

Er kan natuurlijk geen winkel ontbreken in onze school, daarom gaan we in deze masterclass met een groep een winkel opzetten. Heb je altijd al gedroomd om een eigen winkel of bedrijf te hebben? Dan is dit je kans!

Bij het opzetten van een bedrijf komt nogal wat kijken:
- Het bedenken van een leuke naam voor de winkel
- Het inkopen van de voorraad
- Het inrichten van de winkel, dit noemen we etaleren
- Het verkopen van de voorraad
- Het bijhouden van de administratie
- Het berekenen van de winst
- Het bedrijf promoten, bijvoorbeeld door reclame

Samen maken we de winkel tot een goedlopend bedrijf. Je kunt de taken samen verdelen en afwisselen.
Er is genoeg werk aan de winkel!

Voor meer informatie kun je terecht bij Suzanne van der Meulen