maandag 6 september 2021

Gezond

Gezonde leefstijl

Het is voor leerlingen niet toegestaan om met zakken pepernoten, snoep of chips, flessen frisdrank, blikjes energy drank en (groot)verpakkingen broodjes, donuts, e.d. op school te verschijnen en die te nuttigen in de kantine of op het schoolplein.
In het afgelopen schooljaren hebben we moeten vaststellen, dat de loop naar de supermarkt in de buurt voor veel leerlingen toch wel erg verleidelijk is.
Naast de negatieve impact die deze aspecten van het voedingspatroon hebben op jongeren die in de groei zijn genereert een en ander ook een grote hoeveelheid afval.

Mochten leerlingen genoemde zaken toch nuttigen in en om de school, dan worden de artikelen ingenomen.
In het coachuur zal dit besproken worden met de leerlingen. Ik wil u vragen om dit ook onder de aandacht van uw kind te brengen.

Water drinken
Binnen een gezonde leefstijl neemt het in voldoende mate drinken van water een belangrijke plaats in. In de kantine staat ons watertappunt. De leerlingen kunnen hier hun dopper of drinkfles vullen, waaruit ze ook tijdens de lesactiviteiten mogen drinken. We willen u vragen om aan uw kind dagelijks een dopper/drinkfles mee te geven naar school, wij zorgen voor het water …