donderdag 22 november 2018

Schoolfinale First Lego League donderdag 29 november

De afgelopen weken hebben de twee teams van @Forum grote vorderingen gemaakt met de First Lego League. De leerlingen oefenen hun presentaties en er wordt druk geprogrammeerd aan de robots. Ook zien we regelmatig een groepje leerlingen na lestijd of in een tussenuur nog even werken aan hun project voor de FIRST LEGO League (FLL). Tevens hebben de leerlingen voor hun onderzoek een bezoek gebracht aan de Space Expo in Noordwijk. Met nog een week te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe.

Schoolfinale FLL – kom jij ook? Van de deelnemende leerlingen zijn ouders, broertjes, zusjes, grootouders en klasgenoten van harte uitgenodigd voor de schoolfinale. Deze is op donderdag 29 november a.s. van 19:00 – 21:00 op Mariënburg. Die avond presenteren de teams hun onderzoek en strijden alle Comenius-teams (ook locatie Esdoorn en Marienburg) met hun robot tegen elkaar. Vooraf eten we met alle teams samen.
onderzoek een bezoek gebracht aan de Space Expo in Noordwijk. Met nog een week te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe.

Regiofinale FLL Fryslân Op zaterdag 8 dec. vindt tussen 10:00-15:30 op de NHL-Stenden de zesde Friese regiofinale plaats. Circa 20 teams zullen die dag tegen elkaar strijden. De winnaar mag door naar de Benelux-finale.