dinsdag 9 januari 2018

Herkansen toetsen donderdag 18 januari

Op donderdag 18 januari a.s. worden de leerlingen 's middags in de gelegenheid gesteld om een toets uit periode 2, waarvan het resultaat nog niet positief was, te herkansen. Dit sluit aan op onze visie, dat leerlingen mogen leren van hun ervaringen en dat ze de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Leerlingen uit klas 1 mogen twee toetsen herkansen, leerlingen uit klas 2 hebben één herkansings-mogelijkheid. Vanaf de derde periode van het cursusjaar, die net is begonnen, geldt ook voor de leerlingen van klas 1 dat ze één herkansingsmogelijkheid per periode hebben.

De leerlingen van klas 1 en 2 kunnen deze week samen met de docenten bekijken welke toets voor een herkansing in aanmerking komt. De leerlingen van klas 2 bespreken dit a.s. donderdag met hun coach en kunnen zo tot een goede keuze komen. Het vak waarvoor ze willen herkansen vermelden ze donderdag of vrijdag op de lijst, die in de school op het prikbord hangt.

De leerlingen van klas 1 bespreken dit a.s. maandag met hun coach; zij vermelden het vak of de vakken die ze willen herkansen maandag op de lijst, die in de school op het prikbord hangt.

Elke leerling is zelf verantwoordelijk voor het noteren van de naam op de lijst op het prikbord. Ook dit sluit aan op de manier waarop wij naar de ontwikkeling van onze leerlingen kijken ...

Namens het team @Forum,

Marinus Giesing, locatieleider.