vrijdag 1 september 2017

Klas 2: 1e lesweek

In de laatste schoolweek heb je een brief mee naar huis gekregen met daarin informatie over de eerste lesweek. Een enkele leerling is deze brief kwijtgeraakt vandaar dat we deze nu op de blogspot plaatsen.

Leeuwarden, 17 juli 2017
Beste leerlingen van de nieuwe klas 2 @Forum,

Na de zomervakantie gaan jullie van start met je tweede leerjaar op @Forum. We wensen je daar veel succes, plezier en wijsheid mee! Voor de eerste week na de zomervakantie is dit de planning:
Maandag 4 september ben je vrij. Deze dag zetten de docenten het nieuwe jaar klaar, en kun jij je goede voornemens op papier zetten.
Op dinsdag 5 september om 09.30uur haal je je nieuwe rooster, je nieuwe masterclass-keuzeformulier en extra informatie over klas 2 op. Dit gaat per klas, in lokalen De Wereld, Atelier en Het Lab. Leerlingen die een speciale taak hebben gekregen om over te gaan naar klas 2, blijven daarna deze dag op school om deze in te leveren of af te maken.
Op woensdag 6 september ben je vrij. Alleen de leerlingen die een speciale taak hebben gekregen om over te gaan naar klas 2, doen vandaag een inhaaldag. Dit begint om 09.30 op school.
Op donderdag 7 september om 8.30uur beginnen de gewone lessen. Je hebt dan les tot 11.45uur, zoals elke donderdag.

Een paar tips en weetjes over jaar 2:
·        Zorg dat je laptop klaar is voor het nieuwe schooljaar (updates, geheugen, etc)
·        Kies zelf of je met een papieren agenda werkt of digitaal alles bijhoudt
·        Maak verstandige keuzes in je vrije masterclasses. Er is namelijk meer aanbod, zoals extra wiskunde, Frans, Duits, en Nederlands (woordenschat, spelling, grammatica). Er is ook meer aanbod met twee docenten Sport, veel uren Atelier te kiezen en er komt een docent Drama (toneel). Kies wat goed voor je ontwikkeling is!
·        Telefoons die zonder toestemming van de docent gebruikt worden in de les, worden ingenomen; gamen/livestreamen/youtuben/instagram/snapchat/whatsapp/etc… op je laptop is ook dit jaar nog steeds niet toegestaan in de les en daar volgen consequenties op.
·        Huiskameruur: In vrijwel elk lokaal is elke middag een vakdocent beschikbaar voor jou bij huiskameruur. Kies de juiste docent bij wie je rustig in het lokaal gaat zitten werken. Met het pasjessysteem kunnen we straks in 1 oogopslag zien hoe vaak en hoe lang je er was. Huiskameruur is vrijwillig, tenzij de docent, coach of ouders je hier willen zien.
·        Het eerste thema en het eerste Project is Grenzen Verleggen, met Femke, Jelger en Annemarie.
·        Op middelbare scholen wordt klas 2 meestal moeilijker ervaren dan klas 1, mede omdat er in klas 1 nog herhaling van de basisschool zit in een deel van de lesstof. Gelukkig zijn je hersens ook tot meer in staat!
·        Aan het eind van jaar twee beslissen de docenten op basis van de tweejarige brugperiode of je naar klas 3 vwo, havo, mavo of kader gaat. Mavo-leerlingen kiezen een @Forum vakkenpakket richting hun eindexamen en mogen een paar vakken laten vallen.
We wensen je een fijne zomervakantie, zorg dat je uitgerust en met goede moed aan het nieuwe schooljaar begint!

Hartelijke groet van jullie docententeam