woensdag 23 november 2016

Te vroeg en illegaal: fout met vuurwerk

Een keiharde knal, joekel van een echo, een enorm rookgordijnen, mobiel telefoontje erbij om het vast te leggen ... vuurwerk, zoals altijd is het ook nu weer eerder in het land dan de Sint. Het uitvoeren van zo'n spektakel leidt echter, zeker ook op onze school, tot sancties.

Hieronder zetten we de regels op een rij betreffende het afsteken van vuurwerk. Overbodig natuurlijk, want iedereen weet haarfijn dat het uiteraard ten strengste verboden is voortijdig vuurwerk af te steken. En er is sprake van een dubbele overtreding bij illegaal vuurwerk (bv. strijkers, flowerbeds, nitraatbommen, Superblitzknallrakete, lawinepijlen, mortierbommen, etc.). Maar toch nog maar even voor de zekerheid:

Tegen leerlingen die worden betrapt op het in bezit hebben en/of afsteken van vuurwerk op of rondom het terrein van school, worden passende maatregelen genomen. Tot de mogelijkheden behoort o.a. ook contact met de politie en/of bureau Halt. En het spreekt voor zich dat we te allen tijde je ouders erbij betrekken. 

Voor de volgende vuurwerkovertredingen kunnen jongeren bij Halt terechtkomen:
  • het bezit van illegaal vuurwerk;
  • het bezit van vuurwerk buiten de periode dat vuurwerk mag worden verkocht;;
  • het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd;
En wat mag wél?
  • legaal vuurwerk (met Nederlandse gebruiksaanwijzing) kopen op 29, 30 en 31 december 2016
  • vuurwerk kopen als je 16 jaar of ouder bent
  • vuurwerk afsteken op 31 december vanaf 18 uur 's avonds tot 2 uur 's nachts.