maandag 4 maart 2019

klas 1: Project Fries

Beste ouder(s) en leerlingen van klas 1,

Deze periode gaan we onder project aan de slag met Fries. Voor Fries staan er een paar leuke activiteiten op de planning. Leerlingen hebben een fiets nodig om naar de activiteiten toe te gaan.

Op maandag 11 maart gaan we met z’n allen schaatsen in de Elfstedenhal. Leerlingen worden om 13.20 uur verwacht bij de ingang van de Elfstedenhal. School betaald de entree voor het schaatsen. Van de leerlingen wordt verwacht dat zij zelf schaatsen regelen. Misschien ben je in het bezit van schaatsen of heeft iemand in de omgeving schaatsen te leen. Bij de Elfstedenhal kun je ook schaatsen huren voor € 4,-, dit voor eigen rekening. Voor het schaatsen zijn het dragen van een muts en handschoenen verplicht
Het schaatsen duurt van 13.30 - 14.30 uur. Leerlingen mogen zelfstandig doorschaatsen tot 15.30 uur, maar er is dan geen begeleiding meer aanwezig vanuit school. Dit is dus op eigen verantwoordelijkheid.  

De tweede activiteit is naar Tresoar, de schatkamer van Friesland. Voor deze activiteit hebben de leerlingen een device, zoals een telefoon, nodig met daarop de app Kahoot. Leerlingen gaan hier op verschillende momenten naar toe:
Groep 1:               Vrijdag 15 maart 2019
Groep 2:               Vrijdag 22 maart 2019
Groep 3:               Vrijdag 29 maart 2019
Groep 4:               Vrijdag 5 april 2019
De leerlingen worden om 12.20 uur bij de ingang van het Tresoar verwacht.

Vanuit school fietst een docent naar de activiteit. Leerlingen kunnen met de docent meefietsen. Wanneer zij er voor kiezen om op eigen gelegenheid naar de locatie te gaan is dit op eigen risico.

Zijn er vragen over bovenstaande dan kun je contact opnemen met Suzanne.