dinsdag 8 november 2016

Uitnodiging First Lego League

Uitnodiging
De afgelopen weken hebben de drie First Lego League (FLL) teams van @Forum grote vorderingen gemaakt. Er is hard gewerkt aan het onderzoek en er wordt druk geprogrammeerd aan de robots. Ook zien we regelmatig een groepje leerlingen na lestijd nog even werken aan hun project voor de FLL. Met nog een week te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe.

Schoolfinale FLL
Van de deelnemende leerlingen zijn ouders, broertjes, zusjes, grootouders en klasgenoten van harte uitgenodigd voor de schoolfinale. Deze is op maandag 14 november a.s. van 19:00 – 21:00u op Mariënburg. Die avond presenteren de teams hun onderzoek en strijden alle Comenius-teams met hun robot tegen elkaar. Na afloop van de avond zal dan bekend zijn welke twee teams er doorgaan naar de Friese regiofinale van zaterdag 26 november.


Regiofinale FLL Fryslân
Op zaterdag 26 nov. vindt tussen 10:00-15:30 op onze locatie in Sint Annaparochie alweer de vierde Friese regiofinale plaats (www.csg-comenius.nl/locaties/sint-anne). Bijna 30 (!) teams zullen die dag tegen elkaar strijden. De winnaar mag door naar de Benelux-finale. Vorig jaar hebben zelfs twee teams van CSG Comenius het zover geschopt, waarvan er daarna zelfs eentje naar Amerika mocht!